Om oss

Sidebilde Om oss - Om oss

Hei, og hjertelig velkommen til disse nettsidene der du finner alt av informasjon om verktøymaskiner. Verktøymaskinene er selve hjertet i den industrielle produksjonen, som gjør at vi kan forme metall til alle de flotte og nyttige produktene vi benytter oss av i dagliglivet og i produksjonen av andre varer.

Slike maskiner spiller derfor en helt enorm rolle i samfunnet vårt, uten at de fleste mennesker vet noe som helst om dem. Dette ønsker vi å gjøre noe med, og derfor har vi utviklet disse sidene som vi håper at flest mulig kan lære noe av. Ta en titt i dag, og kom tilbake så ofte du har tid og anledning!

Verktøymaskiner i Norge

I Norge har vi lett for å tenke at vi har hatt to typer industri, den ene er den kraftkrevende industrien basert på billig vannkraft, og den andre relatert til oljenæringen de siste tiårene. Men Norge har også hatt en stor og viktig verkstedsindustri som vi aldri må glemme, for den har bidratt i stort monn til at Norge har blitt et rikt og utviklet industrisamfunn.

Mye av verkstedsindustrien i Norge var sentrert i de mekaniske verkstedene, som etter hvert ofte først og fremst ble skipsverft. Det fantes også en betydelig våpenindustri der man brukte verktøymaskiner i stor skala.

Derfor har Norge i nesten 200 år vært et land der verktøymaskiner har vært viktige, selv om deres eksistens kanskje har gått litt under radaren for folk flest. Når vi skal huske hvem som bygde landet, skal vi ikke bare huske bønder, fiskere og sjøfolk, men også freserne og dreierne i industrien.